Voetverzorgingstips

Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips.

Voeten creme

In de voetencrème die in de zomer gebruikt worden zit vaak menthol. Dit houdt de voeten namelijk lekker koel. Het nadeel van deze crème is dat uw huid er erg droog van kan worden.
Ook de bekende heerlijk geurende crèmes niets met je voeten doen, vaak zit hier Alcohol Denat wat je voeten uitdrogen. Gebruik daarom een crème waar ureum in zit. Dit zorgt ervoor dat uw voeten weer lekker zacht worden!
Vraag uw pedicure om advies!

Koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen. Deze schoenen knellen namelijk en voorkomen een goede doorbloeding.
Ook kunt u Voet-Maatje gebruiken voor heerlijke warme voeten, in de zomer verkoeld deze anti-druk wol.

Als u naar de winkel gaat om nieuwe schoenen te kopen, dan kunt u dit het beste doen aan het einde van de dag. U voeten zijn namelijk aan het einde van de dag het meest gezwollen, hierdoor zal u niet snel te krappen schoenen aanschaffen. Laat u niet aanpraten dat u schoenen moet uitlopen. Schoenen hebben een juiste pasvorm of niet en kunt u niet uitlopen zodat ze wel een goede pasvorm hebben.
Wilt u er zeker van zijn dat de schoenen niet te smal of te breed zijn haal dan de binnenzool uit de schoen en ga daarop staan dit voorkomt problemen met uw voeten.